Selaa tarkkoja ilmakuvia Karttaselaimessa

Lataa ilmainen sovellus >

Tarkat ja ajantasaiset ilmakuvat

Ilmaisesta Karttaselain-sovelluksesta löydät Maanmittauslaitoksen tarkat ja ajantasaiset ilmakuvat koko Suomesta. Ilmakuva-aineistot ovat moneen käyttötarkoitukseen erittäin kätevä työkalu. Voit hyödyntää tietoja esimerkiksi maastokohteiden hahmottamisessa, metsävarantojen tarkastelussa tai vaikkapa viljelysuunnittelussa.

Käyttämällä Karttaselainta varmistat, että käytössäsi ovat aina tuoreimmat saatavilla olevat ilmakuvat Suomesta. Voit tarkistaa kunkin alueen ilmakuvien ajantasaisuuden Maanmittauslaitoksen tilannekartasta. Klikkaa kartalta halutulta alueelta nähdäksesi ilmakuvien päivitysajankohdan.

Ilmakuvat ovat käytettävissä Karttaselaimessa täysin ilmaiseksi. Kun yhdistät tiedot Karttaselaimessa saatavilla oleviin kiinteistötietoihin, saat käyttöösi kattavan kokonaisuuden myös tilanrajojen ja -tunnusten sekä pinta-alojen tarkasteluun.

Lataa Karttaselain >

Metsäortokuva: Työkalu puuston tarkasteluun

Karttaselaimen Plus-tilauksella saat käyttöösi myös metsäortokuva-aineiston. Metsäortokuva on ilmakuva, jossa värimaailmaa on säädetty siten että puuston tyypin erottaminen helpottuu.

Havupuusto piirtyy kartassa vihreämpänä ja väritys punertuu lehtipuuston lehtikoon kasvaessa ja tihentyessä. Voit erottaa lehtimetsän myös latvuksen muodoltaan pehmeämpänä. Metsäortokuvan kehityksessä on huomioitu metsäammattilaisten toiveita ja sen on tuottanut Maanmittauslaitos.

Huomioithan että kartan värisävyjä tulee verrata aina ympäröivään alueeseen, koska eri alueiden väreihin voivat vaikuttaa kuvaushetken valaistusolosuhteet.

Käyttövinkki: Metsäortokuva soveltuu sekä ammatti- että vapaa-ajan käyttöön. Sienestyskaudella voit etsiä kartan avulla vaikkapa tattien poimintaan otollisen kuusimetsän!

Hanki Plus-tilaus >