Selaa tarkkoja ilmakuvia Karttaselaimessa

Lataa sovellus >

Tarkat ja ajantasaiset ilmakuvat

Karttaselaimesta löydät Maanmittauslaitoksen tarkat ja ajantasaiset ilmakuvat koko Suomesta. Ilmakuva-aineistot ovat moneen käyttötarkoitukseen erittäin kätevä työkalu. Voit hyödyntää tietoja esimerkiksi maastokohteiden hahmottamisessa, metsävarantojen tarkastelussa tai vaikkapa viljelysuunnittelussa.

Käyttämällä Karttaselainta varmistat, että käytössäsi ovat aina tuoreimmat saatavilla olevat ilmakuvat Suomesta. Maanmittauslaitos tekee ilmakuvauksen Maaseutuviraston ja Metsäkeskuksen kanssa suunnitellun Kansallisen ilmakuvausohjelman mukaisesti.

Selaa ilmaiseksi

Voit selailla ilmakuvia ilmaiseksi Karttaselaimen Android-, iOS- ja web-versioissa. Jos käytössäsi on Karttaselain Plus -tilausversio, voit ladata ilmakuvat laitteellesi ja käyttää niitä offline-tilassa myös ilman toimivaa verkkoyhteyttä. Kun yhdistät tiedot Karttaselaimessa saatavilla oleviin kiinteistötietoihin, saat käyttöösi kattavan kokonaisuuden myös tilanrajojen ja -tunnusten sekä pinta-alojen tarkasteluun.

Lataa Karttaselain >

Tietojen ajantasaisuus

Ilmakuvat tulevat aina Karttaselaimeen ladattavaksi heti, kun ne ovat saatavilla Maanmittauslaitokselta. Voit tarkistaa kunkin alueen ilmakuvien ajantasaisuuden Maanmittauslaitoksen tilannekartasta. Klikkaa kartalta halutulta alueelta nähdäksesi ilmakuvien päivitysajankohdan.