Paikantimen seuranta

Karttaselaimen ja GPS-paikantimen avulla voit seurata paikantimen liikkeitä Karttaselaimen karttapohjalla.

Kaikki Karttaselaimen kanssa toimivat paikantimet tukevat paikannusta GPRS-yhteydellä, ja tarvitsevat paikannusta varten liittymän ja SIM-kortin. Lue ohjekeskuksesta minkälainen on sopiva liittymä Karttaselain-käyttöön.

Paikantimen seuraavaa varten tarvitset:


Erillinen GPS-lähetin

AccelBit Oy ei itse myy paikanninlaitteita, katso alta yhteensopivat laitteet ja linkkejä laitteiden jälleenmyyjien sivuille.

Karttaselain tukee seuraavia paikanninlaitteita:

MiniFinder Atto ja Pico

Xexun TK102-2

Globalsat TR-151

TKSTAR TK909


MiniFinder Atto ja Pico

MiniFinder Atto

MiniFinder Atto ja Pico -paikanninlaitteet ovat erittäin laadukkaita ja pienikokoisia paikanninlaitteita (kuvassa Atto).

Atto-paikannin on sääsuojattu ja suunniteltu sopimaan erittäin hyvin koirapaikannuskäyttöön.

Konfigurointiohjeet karttaselaimeen

Tutustu Minifinderiin laitteiden maahantuojan sivuilla:


Xexun TK102-2

Xexun TK102

Xexun TK102-2 on pienikokoinen (noin 1.5 tulitikkurasian kokoinen) ja edullinen paikanninlaite, joka kulkee kätevästi mukana.

Konfigurointiohjeet karttaselaimeen

Nykyisin valmistettava versio laitteesta on nimeltään TK102-2. Aiemmin valmistettua TK102-versiota on vielä saatavilla joistakin verkkokaupoista. Uusi versio lähettää tarkempia tietoja palvelimelle (korkeus, suunta, paikannustarkkuus, akun varaustaso - tuki näille lisätään Karttaselaimeen mahdollisimman pian) ja paikannustiheyden voi nyt säätää jopa 5 sekuntiin (aiemmin minimi oli 30 sekuntia). TK102-2 osaa lisäksi verkkoyhteyden ulkopuolella tallentaa koordinaattitiedot muistikortille, jos sellainen on asennettu. Karttaselain ei tällä hetkellä hyödynnä muistikortille tallennettuja sijaintitietoja.

TK102-2-laitteen hinta on noin 75€ (esimerkkihinta AliExpress-verkkokaupasta ilman postikuluja ja arvonlisäveroa). Alempana linkkejä verkkokauppoihin jotka myyvät laitetta.

Laitteessa ei ole erityistä sääsuojausta, joten se on syytä säilyttää vaikkapa vedenkestävässä pussissa.

Karttaselaimen kanssa toimivat vain alkuperäiset, Xexunin valmistamat paikantimet. Verkkokaupoissa on myynnissä myös muiden kuin Xexunin valmistamia TK102-kopiolaitteita. Alla on linkkejä verkkokauppoihin, jotka myyvät uusia, alkuperäisiä Xexunin paikantimia. Haettaessa laitteita verkkokaupoista, kannattaa käyttää esim. hakutermiä Original Xexun TK102-2, ei pelkästään termiä TK102-2.

Oman laitteen alkuperän voi tarkistaa TK102:n valmistajan Xexunin sivuilla (sivun oikeassa yläreunassa on hakukenttä johon voi syöttää laitteen IMEI-koodin).

Xexun TK102-2 -tuotehaku AliExpress-myyjältä, joka myy uusia, alkuperäisiä Xexun-paikantimia

Vedenpitävä suojapussi TK102-2 -paikantimelle AliExpress-myyjältä

Xexun TK102-2 -tuotehaku AliExpress-verkkokaupasta


Globalsat TR-151

Globalsat TR-151

Globalsat TK-151 on erittäin laadukas ja luotettava paikanninlaite. Se on kooltaan hieman suurempi kuin muut tuetut paikantimet, mutta silti kätevän kokoinen.

TR-151 on sääsuojattu, joten se sopii hyvin maastokäyttöön.

Konfigurointiohjeet karttaselaimeen

TR-151 GPS-paikannin Elfa Distrelec -verkkokaupassa (Elfan verkkokaupassa hinnat ovat arvonlisäverottomia, eli hinnan päälle tulee ALV 24%)

Valmistajan tuotesivu (englanniksi)


TKSTAR TK909

TKSTAR TK909

TKSTAR TK909 on pienikokoinen (noin 1.5 tulitikkurasian kokoinen) ja kevyt koirakäyttöön suunniteltu paikanninlaite.

Laitteessa on sääsuojaus ja sen hinta on noin 50€ (esimerkkihinta AliExpress-verkkokaupasta ilman postikuluja ja arvonlisäveroa).

Konfigurointiohjeet karttaselaimeen

TKSTAR TK909 -tuotehaku AliExpress-myyjältä, joka myy uusia, alkuperäisiä TK909-paikantimia.


Puhelin GPS-lähettimenä

GPS-seurantaa varten on mahdollista käyttää myös yhteensopivaa matkapuhelinta, johon on asennettu Karttaselain Paikannin -sovellus. Tällä hetkellä Paikannin-sovellus tukee Android ja Java J2ME -yhteensopivia laitteita.


Karttaselain Paikannin Androidille

Sony Xperia E1

Karttaselain Paikannin Androidille on luotettava ja varmatoiminen sovellus GPS-seurantaan. Asennettuasi Karttaselain Paikannin -sovelluksen Android-laitteeseesi voit käyttää sitä kätevästi GPS-paikantimena.

Paikanninkäyttöön hyvin sopiva, edullinen laite on esimerkiksi Sony Xperia E1.

Paikantimen käyttöönotto sujuu seuraavasti:

  1. Asenna sovellus lataussivulla
  2. Kirjaudu sisään Oma Karttaselain -tunnuksillasi ja syötä paikantimen tiedot
  3. Klikkaa "Aloita paikannus"
  4. Käynnistä Karttaselain laitteessa, jossa haluat seurata paikanninta, ja lataa paikantimet Oma Karttaselain -tililtä.

Karttaselain Paikannin Java J2ME

Seurantaominaisuus tukee myös matkapuhelimia, joissa on GPS-ominaisuus, sekä tuki Java ME (J2ME) -sovelluksille.

J2ME-tuettuja puhelimia on enää heikosti saatavilla ja kehitysympäristöä ei puhelinvalmistajien puolelta jatkokehitetä. Karttaselaimen toimesta sovellukseen voidaan tehdä päivityksiä, jotka ovat mahdollisia laitevalmistajien tuen puitteissa. Uusille paikanninkäyttäjille suosittelemme jotain muista paikanninvaihtoehdoista.

Yleisin paikannuskäytössä käytetty J2ME-puhelin on akunkestoltaan mainio, säänkestävä Samsung Xcover 271 (ei enää uutena myynnissä).

Vinkit Paikantimen J2ME-version käyttöön

Sovelluksen käyttöohje

Sovelluksen latausohjeet