Paikantimen seuranta

Karttaselaimen ja yhteensopivan GPS-paikantimen avulla voit seurata paikantimen liikkeitä huipputarkoilla, maastokäyttöön soveltuvilla karttapohjilla. Lue lisää Karttaselaimen kartta-aineistoista ja toiminnoista.

Kaikki Karttaselaimen kanssa toimivat paikantimet tukevat paikannusta GPRS-yhteydellä, ja tarvitsevat paikannusta varten liittymän ja SIM-kortin. Lue ohjekeskuksesta minkälainen on sopiva liittymä Karttaselain-käyttöön.

Paikantimen seuraavaa varten tarvitset Karttaselain-sovelluksen sekä voimassa olevan Karttaselaimen aloituspaketin tai Plus-tilauksen.

Paikanninlaitteet

Tutustu tuettuihin paikantimiin tällä sivulla.

AccelBit Oy ei itse myy paikanninlaitteita, linkkejä jälleenmyyjien sivuille löydät alta.

Erillinen GPS-lähetin Karttaselain Paikannin Android-laitteille

Erillinen GPS-lähetin

MiniFinder Atto ja Pico

Xexun TK102-2

Muita paikanninlaitteita


MiniFinder Atto ja Pico

MiniFinder Atto

MiniFinder Atto ja Pico -paikanninlaitteet ovat erittäin laadukkaita ja pienikokoisia paikanninlaitteita (kuvassa Atto).

Atto-paikannin on sääsuojattu ja suunniteltu sopimaan erittäin hyvin koirapaikannuskäyttöön. Pico- paikannin toimii sekä henkilö- että koirapaikantimena. Tarkista laitteiden tämänhetkiset hinnat laitevalmistajan verkkokaupasta. Käytettäessä laitetta Karttaselaimen kanssa, tulee verkkokaupasta tilattaessa valita kohdassa Tracktor Tracking System valinta I do not need Tracktor.

Konfigurointiohjeet karttaselaimeen

Lue lisää Minifinder-paikantimista laitteiden valmistajan sivuilta (sivu tällä hetkellä vain englanniksi).


Xexun TK102-2

Xexun TK102

Xexun TK102-2 on pienikokoinen (noin 1.5 tulitikkurasian kokoinen), luotettava ja edullinen paikanninlaite, joka kulkee kätevästi mukana.

TK102-2-laitteen hinta on noin 75€ (esimerkkihinta AliExpress-verkkokaupasta ilman postikuluja ja arvonlisäveroa). Alempana linkkejä verkkokauppoihin jotka myyvät laitetta.

Konfigurointiohjeet karttaselaimeen

Nykyisin valmistettava versio laitteesta on nimeltään TK102-2. Aiemmin valmistettua TK102-versiota on vielä saatavilla joistakin verkkokaupoista. Uusi versio lähettää tarkempia tietoja palvelimelle (korkeus, suunta, paikannustarkkuus, akun varaustaso - tuki näille lisätään Karttaselaimeen mahdollisimman pian) ja paikannustiheyden voi nyt säätää jopa 5 sekuntiin (aiemmin minimi oli 30 sekuntia). TK102-2 osaa lisäksi verkkoyhteyden ulkopuolella tallentaa koordinaattitiedot muistikortille, jos sellainen on asennettu. Karttaselain ei tällä hetkellä hyödynnä muistikortille tallennettuja sijaintitietoja.

Laitteessa ei ole erityistä sääsuojausta, joten se on syytä säilyttää vaikkapa vedenkestävässä pussissa.

Karttaselaimen kanssa toimivat tällä hetkellä vain Xexunin valmistamat TK102-paikantimet. Verkkokaupoissa on myynnissä myös muiden kuin Xexunin valmistamia TK102-laitteita, kuten TK102B. Alla on linkkejä verkkokauppoihin, jotka myyvät uusia Xexunin valmistamia paikantimia. Haettaessa laitteita verkkokaupoista, kannattaa käyttää esim. hakutermiä Original Xexun TK102-2, ei pelkästään termiä TK102-2.

Oman laitteen alkuperän voi tarkistaa TK102:n valmistajan Xexunin sivuilla (sivun oikeassa yläreunassa on hakukenttä johon voi syöttää laitteen IMEI-koodin).

Xexun TK102-2 -tuotehaku AliExpress-myyjältä, joka myy uusia, alkuperäisiä Xexun-paikantimia

Vedenpitävä suojapussi TK102-2 -paikantimelle AliExpress-myyjältä

Xexun TK102-2 -tuotehaku AliExpress-verkkokaupasta


Muita paikanninlaitteita

Globalsat TR-151

TR-151 on laadukas ja sääsuojattu maastokäyttöön sopiva paikannuslaite. Se on kooltaan hieman suurempi kuin muut tuetut paikantimet, mutta silti kätevän kokoinen. Laitteen konfigurointiohjeet Karttaselaimeen tällä sivulla. Laite on myynnissä Elfan verkkokaupassa (Elfan verkkokaupassa hinnat ovat arvonlisäverottomia, eli hinnan päälle tulee ALV 24%).

Lisäksi seuraavat paikantimet pystyvät lähettämään sijaintitietoja Karttaselaimeen, mutta niille ei ole suoritettu kattavia testejä. Tästä johtuen tuki niille on epävirallinen, emmekä voi taata paikantimien täyttä toimivuutta.


Karttaselain Paikannin Android-laitteille

GPS-seurantaa varten on mahdollista käyttää myös yhteensopivaa matkapuhelinta, johon on asennettu Karttaselain Paikannin -sovellus. Tällä hetkellä Paikannin-sovellus tukee Android ja Java J2ME -yhteensopivia laitteita.


Karttaselain Paikannin Androidille

Sony Xperia E1

Karttaselain Paikannin Androidille on luotettava ja varmatoiminen sovellus GPS-seurantaan. Asennettuasi Karttaselain Paikannin -sovelluksen Android-laitteeseesi voit käyttää sitä kätevästi GPS-paikantimena.

Paikanninkäyttöön hyvin sopiva, edullinen laite on esimerkiksi ZTE Blade A452.

Paikantimen käyttöönotto sujuu seuraavasti:

  1. Asenna sovellus lataussivulla
  2. Kirjaudu sisään Oma Karttaselain -tunnuksillasi ja syötä paikantimen tiedot
  3. Klikkaa "Aloita paikannus"
  4. Käynnistä Karttaselain laitteessa, jossa haluat seurata paikanninta, ja lataa paikantimet Oma Karttaselain -tililtä.

Päivitystiheys kannattaa ennen käyttöä vaihtaa sopivaksi käyttötarkoitukseen. Tiheyden voi vaihtaa Paikannin-sovelluksen asetuksissa, ja pienin paikannustiheys on noin 15 sekuntia.


Karttaselain Paikannin Java J2ME

Seurantaominaisuus tukee myös matkapuhelimia, joissa on GPS-ominaisuus, sekä tuki Java ME (J2ME) -sovelluksille.

Käytettäessä 1 minuutin sijainnin päivitysväliä, akunkesto esimerkiksi Xcover 271 -laitteella on jopa 20 tuntia. Akunkesto riippuu paikannukseen valitusta päivitysvälistä. Päivitystiheys kannattaa ennen käyttöä vaihtaa sopivaksi käyttötarkoitukseen. Karttaselain Paikannin J2ME -sovelluksella pienin paikannustiheys on noin 15 sekuntia.

J2ME-tuettuja puhelimia on enää heikosti saatavilla ja kehitysympäristöä ei puhelinvalmistajien puolelta jatkokehitetä. Karttaselaimen toimesta sovellukseen voidaan tehdä päivityksiä, jotka ovat mahdollisia laitevalmistajien tuen puitteissa. Uusille paikanninkäyttäjille suosittelemme jotain muista paikanninvaihtoehdoista.

Yleisin paikannuskäytössä käytetty J2ME-puhelin on akunkestoltaan mainio, säänkestävä Samsung Xcover 271 (ei enää uutena myynnissä).

Vinkit Paikantimen J2ME-version käyttöön

Sovelluksen käyttöohje

Sovelluksen latausohjeet