Karttaselaimen merikartat

Huipputarkat merikartta-aineistot kännykässäsi

Lataa sovellus >

Karttaselaimen merikartta-aineistot perustuvat Traficomin huippulaadukkaisiin merikarttoihin. Karttojemme ulkoasu on sama kuin virallisissa paperikartoissa, joten käytät niitä sujuvasti virallisten paperikarttojen ohella.

Merikarttoja voit käyttää Karttaselaimen Plus-tilauksella ja voit tutustua niihin ilmaisella kokeilujaksolla. Voit kytkeä kartat käyttöön sovelluksen karttavalikossa.

Lataa sovellus >

Tarkat kartat merialueilta, järviltä ja satamista

N2000 väylä- ja merikarttauudistus tuo vesillä liikkujille uudet ja tarkemmat merikartat. Uudistus on edennyt nyt pohjoisesta Uuteenkaupunkiin. Sisävesiltä on julkaistu uusi N2000-merikarttasarja N (Tampere-Virrat). Uudistetut kartat ovat selattavissa Karttaselaimessa. Lue lisää uudistuksesta Traficomin verkkosivuilta.

Karttaselaimessa käytössäsi ovat kaikki Traficomin merikarttasarjat sekä suurempimittakaavaiset erikoiskartat jotka sisältävät tarkemman näkymän satamista ja muista ahtaista paikoista. Merikarttasarjat kattavat merialueet ja merkittävimmät järvet.

Merikarttasarjat on suunniteltu erityisesti veneilykäyttöön ja ne sisältävät esimerkiksi venereittejä ja veneilysatamia joita ei ole esitetty rannikkokartoilla. Kartat on yhdistetty yhteen, helposti selailtavaan karttatasoon.

Omana tasonaan löydät selkeät ja helppolukuiset rannikkokartat, jotka on tarkoitettu saaristo- ja rannikkonavigointiin merialueilla.

Tiedot merikarttasarjojen ja rannikkokarttojen kattavuudesta löydät Traficomin Merikartat-julkaisusta.

Uusimmat karttapainokset ja karttojen turvallinen käyttö

Karttaselaimessa käytössäsi ovat aina Traficomin tuottamat viimeisimmät, virallisia paperikarttoja vastaavat painokset. Voit tarkistaa kunkin karttasarjan painoksen ja oikaisuajankohdan Traficomin Merikartat-julkaisusta. Oikaisuajankohdan jälkeen mahdollisesti julkaistut muutokset löydät Tiedonantoja merenkulkijoille -palvelusta.

Huomioithan, että reittisuunnittelua edellyttävään navigointiin tulee aina käyttää virallista Traficomin paperikarttaa ja digitaalista karttaa tai plotteria tulee käyttää vain apuvälineenä paperikartan rinnalla.

Ammattikäytössä edellytetään, että paperikarttaan on tehty tiedonantoja merenkulkijoille -palvelussa ilmoitetut muutokset. Myös muilta veneilijältä edellytetään palvelun seuraamista ja tiedonantojen huomiointia reittisuunnittelua edellyttävillä matkoilla.

Kun käytössäsi on virallinen paperikartta johon olet tehnyt tarvittavat korjaukset tiedonantoja merenkulkijoille -palvelun avulla, voit hyödyntää Karttaselaimen merikarttoja turvallisesti ja tehokkaasti navigoinnin apuna.

Koska merikarttamme vastaavat ulkoasultaan täysin paperikarttaa, paikannat tarkan suunnan ja sijaintisi digitaalisella sekä paperikartalla mahdollisimman nopeasti, turvallisesti ja selkeästi.

Karttaselaimella pysyt mukana N2000 väylä- ja merikarttauudistuksessa

Traficomin ja vesiväylätiedoista vastaavan Väyläviraston yhteistyönä toteutuva N2000 väylä- ja merikarttauudistus tuo vesillä liikkujille uudet ja tarkemmat merikartat koko Suomeen.

Käyttämällä Karttaselaimen merikarttoja pysyt mukana uudistuksessa koska julkaisemme uusia, N2000-korkeusjärjestelmään sidottuja merikarttatuotteita sitä mukaa kun ne tulevat saataville.

Uudistuksen myötä merikartoilla ja vesiliikenteen väylillä otetaan käyttöön yksi yhtenäinen N2000-korkeusjärjestelmään sidottu syvyystietojen vertaustaso. Sillä korvataan nykyinen teoreettiseen keskivedenkorkeuteen perustuva taso. Tulevaisuudessa kaikki Itämeren merikartat noudattavat samaa vertaustasoa. Saat lisätietoja uudistuksesta vaikkapa tästä Traficomin julkaisemasta videosta.

Uudistus on alkanut Perämeren alueelta ja saavuttaa täyden kattavuuden merialueella vuoden 2026 aikana. Tällä hetkellä Karttaselaimessa mukana ovat jo julkaistut N2000-kartat, joiden myötä meri- ja rannikkokartat välillä Tornio-Uusikaupunki sekä Tampere-Virrat järvialueen merikarttasarja N ovat uuden korkeusjärjestelmän piirissä. Voit seurata uudistuksen etenemistä kartalla tällä sivulla.

Merikarttasarjat

Karttaselaimen Merikarttasarjat -karttataso sisältää kaikki Traficomin merikarttasarjat sekä suurempimittakaavaiset erikoiskartat yhdistettynä yhteen kätevästi selailtavaan karttatasoon.

Rannikkokartat

Rannikkokartat on tarkoitettu saaristo- ja rannikkonavigointiin. Kartat kattavat alueen Suomenlahti – Saaristomeri – Pohjanlahti eli koko Suomen merialueen rannikon.

Karttaselaimen merikartta-aineisto on tarkoitettu navigoinnin apuvälineeksi, eikä se korvaa painettua merikarttaa.

© Traficom lisenssi nro 2746/1024/2013