Maastokartat Karttaselaimessa

Ilmaiset ja huipputarkat maastokartat kännykässä sekä verkossa

Lataa ilmainen sovellus>

Huipputarkka ja ilmainen maastokartta

Mikä tekee maastokartasta erityisen? Maastokartta on suunniteltu kuvaamaan ympäröivä maasto erittäin tarkasti siten, että siitä erottuvat kohteet kuten polut, ojat, suuremmat yksittäiset kivet ja vaikkapa maaston ja metsän tyyppi, kuten havumetsä, lehtimetsä tai suo. Maastokartta sisältää myös korkeuskäyrät, joiden avulla hahmotat maaston pinnanmuodot ja jyrkkyyden.

Maastokartta mahdollistaa tuntemattomassa tai tutussakin maastossa liikkumisen huomattavasti monipuolisemmin ja sen avulla voit löytää täysin uusia kohteita, kuten vaikkapa aiemmin piilossa olleen polun ja laavupaikan tai upean näköalapaikan. Blogissamme olemme kertoneet vaikkapa maastokartan hyödyntämisestä marjapaikkojen etsintään.

Karttaselain sisältää Maanmittauslaitoksen ajantasaisimman ja tarkimman maastokartta-aineiston koko Suomen alueelta. Maastokartat ovat selattavissa Karttaselaimessa täysin maksutta ja sovellus kannattaa ladata heti käyttöön jotta voit hyödyntää sitä vaikkapa jo seuraavalla metsäretkelläsi. Karttaselain on käytettävissä mobiilisovelluksena sekä web-versiona.

Lataa Karttaselain >

Rinnevarjostus: Hahmota maaston muodot selkeästi

Karttaselaimen Plus-tilaukseen kuuluva rinnevarjostekartta auttaa hahmottamaan rinteiden suuntaa sekä jyrkkyyttä ja sen avulla voidaan hyvin visualisoida maaston eri muotoja. Rinnevarjoste on tuotettu taivaalta ammuttavien laserpulssien eli laserkeilauksen avulla, joka koostaa maastosta luotettavan korkeusmallin. Aineston on tuottanut Maanmittauslaitos.

Rinnevarjosteen avulla erotat maastosta pienimmätkin polut, ajourat tai maaston kohoumat. Voit tarkastella rinnevarjostetta omana karttatasonaan, jolloin erotat pienimmätkin yksityiskohdat. Tämän lisäksi voit valita sen läpinäkyväksi kerrokseksi maastokartan tai ilmakuvan päälle, jolloin saat selkeän kuvan maaston muodoista.

Tutustu Plus-tilaukseen >

Tutustu karttamerkkeihin

Hyödynnä maastokarttaa tehokkaimmalla tavalla tutustumalla maastokarttamerkkeihin. Kun opettelet tunnistamaan vaikkapa maastotyypit, voit löytää kartan avulla tien seuraavalle isolle sieniapajalle, hillasuolle tai mustikkametsään.

Maastokarttamerkit >