Muut yhteensopivat paikantimet

Karttaselain-paikantimien ja Karttaselain Paikannin -sovelluksen lisäksi Karttaselaimen kanssa voi käyttää seuraavia, Karttaselain-yhteensopivia paikantimia.

Kaikki Karttaselaimen kanssa toimivat paikantimet tukevat paikannusta GPRS-yhteydellä, ja tarvitsevat paikannusta varten liittymän ja SIM-kortin. Lue ohjekeskuksesta minkälainen on sopiva liittymä Karttaselain-käyttöön.

Xexun TK102-2

Xexun TK102-2 on pienikokoinen (noin 1.5 tulitikkurasian kokoinen), luotettava ja edullinen paikanninlaite, joka kulkee kätevästi mukana.

TK102-2-laitteen hinta on noin 75€ (esimerkkihinta AliExpress-verkkokaupasta ilman postikuluja ja arvonlisäveroa). Alempana linkkejä verkkokauppoihin jotka myyvät laitetta.

Konfigurointiohjeet Karttaselaimeen löydät täältä.

Käytettäessä 5 minuutin sijainnin päivitysväliä, laitteen akunkesto on jopa kaksi vuorokautta.

Akunkesto riippuu paikannukseen valitusta päivitysvälistä. Päivitystiheys kannattaa ennen käyttöä vaihtaa sopivaksi käyttötarkoitukseen. TK102-laitteilla pienin paikannustiheys on noin 5 sekuntia (TK102-2) tai noin 30 sekuntia (vanhempi TK102).

Seurattaessa jatkuvasti liikkuvaa kohdetta akun kestoa voi edelleen lisätä keskeyttämällä paikannuksen konfigurointiohjeen mukaisesti, kun paikannusta ei tarvita.

Laitteessa ei ole erityistä sääsuojausta, joten se on syytä säilyttää vaikkapa vedenkestävässä pussissa.

Karttaselaimen kanssa toimivat tällä hetkellä vain Xexunin valmistamat TK102-paikantimet. Verkkokaupoissa on myynnissä myös muiden kuin Xexunin valmistamia TK102-laitteita, kuten TK102B. Alla on linkkejä verkkokauppoihin, jotka myyvät uusia Xexunin valmistamia paikantimia. Haettaessa laitteita verkkokaupoista, kannattaa käyttää esim. hakutermiä Original Xexun TK102-2, ei pelkästään termiä TK102-2.

Oman laitteen alkuperän voi tarkistaa TK102:n valmistajan Xexunin sivuilla(sivun oikeassa yläreunassa on hakukenttä johon voi syöttää laitteen IMEI-koodin).

Xexun TK102-2 -tuotehaku AliExpress-myyjältä, joka myy uusia, alkuperäisiä Xexun-paikantimia

Vedenpitävä suojapussi TK102-2 -paikantimelle AliExpress-myyjältä

Xexun TK102-2 -tuotehaku AliExpress-verkkokaupasta

Minifinder-paikantimet

Minifinder Atto ja Pico – katso laitteiden konfigurointiohjeet täällä.

Muita paikanninlaitteita

Globalsat TR-151

TR-151 on laadukas ja sääsuojattu maastokäyttöön sopiva paikannuslaite. Se on kooltaan hieman suurempi kuin muut tuetut paikantimet, mutta silti kätevän kokoinen. Laitteen konfigurointiohjeet Karttaselaimeen tällä sivulla. Laite on myynnissä Elfan verkkokaupassa (Elfan verkkokaupassa hinnat ovat arvonlisäverottomia, eli hinnan päälle tulee ALV 24%).

Lisäksi seuraavat paikantimet pystyvät lähettämään sijaintitietoja Karttaselaimeen, mutta niille ei ole suoritettu kattavia testejä. Tästä johtuen tuki niille on epävirallinen, emmekä voi taata paikantimien täyttä toimivuutta.